lördag 25 juli 2015

Ny arbetsyta


Att flytta och börja om på nytt är så himla roligt. Man kan hitta nytt användningsområde för gamla saker och se alla sina gamla prylar på nytt sätt. 

Fast, samtidigt är det också roligt att köpa nytt! Min förra lägenhet var till stor del inredd med möbler jag fått gratis på Campus (tips om man har ont om möbler, eller vad som helst är att hitta en facebookgrupp där folk skänker eller säljer saker billigt. Bra ruljans på ett campus) I alla fall. Idag var vi iväg och köpte en träskiva på k-rauta och två benbockar på Ikea. Skruvade också upp spaljén (som jag egentligen skulle ha till växter på balkongen) som anslagstavla. Där kan man till exempel sätta upp bilder på sina fina vänner eller hänga saxar. Spaljén är köpt på Ikea och det är två i paketet. Den andra har jag satt upp i mitt sovrum och hängt alla mina halsband på. 

Så dagens var egentligen inte så mycket pysslande, utan mer vart jag förhoppningsvis kommer sitta och komma igång och pyssla igen :) Nu ska jag dricka äppleöl. 

tisdag 21 juli 2015

Drömfångare






Sista delen av dagens användande av Lagerhaus lampskärmar (detta är inte på något sätt sponsrat) är en drömfångare. Jag använde mig av samma lampskärm som till handdukshållaren men denna gången virade jag ljus jutesnöre tight runt hela cirkeln. Limmade den första biten som jag sedan täckte över med snöret genom att vira ett extra varv. Sedan tight, tight hela vägen runt.

När hela cirkeln är täckt är det dags att göra "nätet". Här kan man antingen ta ett gammalt tallriksunderlägg och sy fast (som till exempel Anna har gjort), eller göra sitt eget nät som jag gjorde. Det är lite klurigt att förklara hur jag gjorde men hittade en ganska bra beskrivning här. Jag gjorde ganska få "hål" men det väljer man såklart själv. Lite svårt att få jämnt, om man som jag mest bara gör, men såklart kan man mäta om man vill ha lite jämnare.

Sen är det bara att pynta med vad man nu vill. Jag använde mig av samma garn som jag gjorde "nätet" med, flätade lite, satte dit några pärlor och limmade dit några fjädrar.

Handdukshållare



Badrummets handdukshängare var lite tråkiga så de fick sig en uppdatering. Även här använde jag mig av Lagerhaus lamphållare (köpte fem stycken då jag bland annat tänker göra drömfångare av en också), samt lite gammalt läder från en väska. Inspirationen fick jag hos Atilio. Jag knippsade helt enkelt bara av "krokarna" på lamphållaren och skar ut en bit läder som jag vek över lamphållaren och skruvade upp på väggen. Klart!

Toalettrullehållare




Hej! Nu är jag tillbaka efter en stressig och galen vår. Jag har flyttat tillbaka hem till Göteborg och har alltså en helt ny lägenhet. Den är alldeles underbar med precis allt jag önskat i ett hem. Vet inte riktigt hur jag lyckades få en (eller jo, 7 år i bostadskö, men ändå).

I alla fall så hade lägenheten ingen toalettrullehållare (?) Så då var ju detta tvunget att införskaffas. Jag var rätt sugen på den här från Ferm Living. Men pengarna började ta slut i plånboken och därför motstod jag. Så en dag gick jag på Lagerhaus och hittade en hexagonformad lamphållare i guld för cirka 15 kronor (70% rean <3 ). Den plus en knopp som också var på rean blev alltså min nya toalettrullehållare, och om jag får säga det själv blev jag rätt nöjd. Den är lite skranglig så se om jag kan komma på något sätt att få den lite stabilare, men tror det kommer bli bra ändå.

Lätt var det också! Såga (med järnsåg) och bänd upp kroken högst upp lite så den får plats på knoppen. Jag tyckte det var lättast att knippsa lite först där man ville såga, så att sågen inte bara gled runt.