fredag 22 april 2016

Väggbonader



 Har varit sjuk sedan onsdags och fick panik på att ligga i soffan idag. Först tog jag fram vattenfärgerna, och efter någon timme letade jag upp lite annat i mina gömmor. Bestämde mig för att försöka mig på att göra väggbonader. Det var lite svårt att få snöret att stanna, då det bara gled hela tiden på ringarna, så jag fick använde mig av limpistolen. Men i övrig blev det fint. 

lördag 16 april 2016

Soffbord 2.0

För knappt två månader sedan byggde jag mig ett soffbord. Det var ett rätt tillfälligt bord kände jag redan från början då det var ganska vingligt. Så idag när jag strosade runt på Panduro och hittade dessa ben, liknande sådan jag letat efter i snart två år (som inte kostade 2000kr i frakt dvs) bestämde jag mig för att uppdatera bordet. Jag köpte även med mig deras vintage färg då det obehandlade träet hade blivit ganska fult (inte så fint slitet som jag hade hoppats på). 


Först tänkte jag välja en grå färg, men tänkte att det blir rätt tråkigt så jag valde en grågrön i alla fall. Dock så gillar jag det obehandlade träet, och bestämde mig därför att behålla lite naturligt trä. I alla fall för tillfället, får väl måla över om jag ångrar mig sedan. Därför tejpade jag upp två trianglar på bordet. Viktigt att tänka på att ytterkanten blir rak då det är den man målar runt (själv tänkte är jag van att måla innanför tejpen så var glad att jag kom på detta innan jag började måla).


Det räckte med ett lager (perfekt för en sådan otålig person som jag). Därefter skruvade jag på benen och tada! Egentligen är bordet för lågt, men jag gillar det ändå! Hoppas Panduro tar in högre ben också, dessa var 25 cm höga. 

Báhn mi och sötpotatispommes


Lyckades för första gången få krispiga sötpotatispommes. 
Det här behöver du:
-Sötpotatis
-Majsstärkelse
-Salt (jag använde mig av havssalt med lime)
-Paprikapulver
-Salt och peppar
-Olja


Så här gjorde jag:
*Skala potatisen och skär i stavar. Lägg i kallt vatten. Minst en timme
*Torka bort vattnet och lägg potatisarna i en tom skål. 
*Häll på majsstärkelsen och kryddorna. Gnugga in riktigt ordentligt.
*Häll på oljan och gnid försiktigt (så att alla täcks men inte så att blandningen glider av)
*In i ugnen på 200 grader i typ 20 minuter. Vänd efter halva tiden. (Obs ha koll på dom, glömde kolla tiden så uppskattar bara att det var ca 20 minuter)

Till potatisen gjorde jag en gudomligt god báhn mi utifrån det här receptet. Det var lite för mycket bröd på de jag köpte så efter jag tog bilden gröpte jag ur toppen, vilket blev prima! Majonäsen blandade jag med lime och sriracha. Tips på toppenmat.

Kastanjen flyttar till kruka



Idag var det dags för ena kastanjen att flytta från vasen till kruka och jord. Jag hoppas att den kommer växa sig riktigt stor och fin eftersom mitt kära avokadoträd checkade ut tidigare i år. Innan planteringen hade den fått flytta till en större vas så att rötterna skulle få plats att utvecklas. Då såg det ut som bilden här över.


Jag tror att man ska låta kastanjen kika fram ovanför jorden, så så fick det bli. Nu står den bredvid min säng (om det inte är för mörkt där, då kommer den få flytta) med min ommålade pall, drömfångaren och lerskallen