tisdag 24 mars 2015

Det stora lerinlägget

Oj, vilket roligt tema det var på Monthly Makers. Älskar lera och hur kul det är att arbeta med. Gjorde en hel del denna månaden. Har nästan bara jobbat i lera faktiskt. Utöver


 Börjar med misslyckandet då :) Blåste upp en ballong och kletade lera över den. Försökte först med lufttorkande lera, men det fastnade inte. Så då tog jag vanlig vitlera, men tyvärr blev den för porös och sprack när jag tog bort ballongen. Planen var i alla fall att göra en luftballong, kanske prövar en annan gång igen.

Sen var det mina djurskallar. Den första gjordes i vitlera och tappade sina horn. Den andra gjorde jag därför i lufttorkande lera och den höll bättre. Tänker nog göra några till så det blir en lite tjusig samling.


Slutligen gjorde jag också två skålar. En lång platt och en liten och högre.

Tidigare har jag ju också gjort en vashållare i lera och ett vindspel.


14 kommentarer:

 1. Så himla konstruktivt, vad kul att du blev så inspirerad :D Jag är verkligen svag för djurskallarna. Är själv väldigt sugen på att göra ett stort kranium i lera någon gång - kanske i utförandet av en kruka. Trist att ballongen gick sönder, men det är en tuff idé så fortsätt fortsätt att experimentera! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Är verkligen nybörjare så hade vart så kul att se din tolkning!

   Radera
 2. Woh, djurskallarna är så himla fräna! Himla fin idé med en luftballong, hoppas det går vägen framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja det hoppas jag med. I mitt huvud var det jättefint, men svårare i verkligheten. Kanske prövar med gips istället...

   Radera
 3. Dom där djurskallarna var jättehäftiga! :)

  SvaraRadera
 4. Här har flitens lampa lyst. Vindspelet smart och snyggt. En annan smart lösning är vashållaren. Den ska jag lägga på minnet. Tänkte tömma en glödlampa men saknar hållare för den. Sedan har vi ju kranierna som kommer bli jättebra som samling tror jag. Kul att se alla fina alster.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vad kul! Ja vashållaren tycker jag också blev väldigt fin, och så bra med lera att man verkligen kan anpassa det till vad man har.

   Radera
 5. Så himla kul idé med ett vindspel, kändes så otippat! Men fantastiskt såklart! Djurskallarna är jäkligt snygga också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag vet att jag såg något liknande vindspel i Danmark för typ 12 år sedan och Pinterest hjälpte mig med hur jag skulle gå till väga. Synd att jag inte har någon krok på balkongen bara :)

   Radera
 6. Men vad mycket du skapade då! Älskar djurskallarna, och tycker inte att det gör något att den ena tappat hornen! Och vindspelet är fantastiskt vackert!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det blev en hel del :) Tyckte verkligen det var ett roligt tema och då var det lika bra att passa på :)

   Radera
 7. Jäklar vilken kämpe du är! Det om något inspirerar mig. Häftigt! Och så många häftiga idéer! Heja!

  SvaraRadera