fredag 3 april 2015

Uppföljningsinlägg: Växter


 I februari berättade jag hur jag hade planterat avokado och chili i det här inlägget. Nu har det gått ytterligare några månader och jag tänkte det kanske vore kul att se vilken utveckling som skett.

Jag planterade om båda förra veckan vilket chiliplantan verkligen mådde bra av. Den har nu börjat blomma till och med (än så länge är det en blomma som har slått ut, men i alla fall två till på väg).

Avokadon har inte blivit så mycket högre (det är den nedersta av de två i det förra inlägget), men det har kommit massa nya blad. Den har stått i fönstret fram till förra veckan så får se om den fortsätter utvecklas i hörnet eller ifall den får flytta tillbaka.

Utöver dessa två så planterade jag smörgåskrasse med ettorna på min praktik i förra veckan. Det som blev över la jag på fuktigt hushållspapper i en skål och knappt en vecka senare ser det ut som ovan. bredvid har jag idag planterat citronkärnor och hoppas på en citrusdoftande växt snart (har dock hört att det inte blir några citroner, men eftersom citrondoft är min bästa så tycker jag att det räcker gott och väl med citrusdoftande blad).2 kommentarer:

  1. Men alltså WOW, redan blommor på chilin? Jag har månader kvar innan mina har blivit så stora. Men sen tänker jag toppa dem också och då tar det alltid mycket längre tid. Men blir superpepp (och lite avis) av att se din planta :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Toppa dem? Haha, det vet jag inte ens vad det är för något :) Men alltså den glädjen man kan känna för en liten planta... trodde jag aldrig. JAG blir pepp när jag ser dina plantor/växter/trädgårdar :)

      Radera