tisdag 21 juli 2015

Drömfångare


Sista delen av dagens användande av Lagerhaus lampskärmar (detta är inte på något sätt sponsrat) är en drömfångare. Jag använde mig av samma lampskärm som till handdukshållaren men denna gången virade jag ljus jutesnöre tight runt hela cirkeln. Limmade den första biten som jag sedan täckte över med snöret genom att vira ett extra varv. Sedan tight, tight hela vägen runt.

När hela cirkeln är täckt är det dags att göra "nätet". Här kan man antingen ta ett gammalt tallriksunderlägg och sy fast (som till exempel Anna har gjort), eller göra sitt eget nät som jag gjorde. Det är lite klurigt att förklara hur jag gjorde men hittade en ganska bra beskrivning här. Jag gjorde ganska få "hål" men det väljer man såklart själv. Lite svårt att få jämnt, om man som jag mest bara gör, men såklart kan man mäta om man vill ha lite jämnare.

Sen är det bara att pynta med vad man nu vill. Jag använde mig av samma garn som jag gjorde "nätet" med, flätade lite, satte dit några pärlor och limmade dit några fjädrar.

4 kommentarer:

 1. Så roligt att se hur andra gör sina drömfångare när man själv går och funderar på att göra en :) Kul att du gjorde nätet själv! Blev fint ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det borde du verkligen göra. Är ju inte så svårt och så kan man få den precis som man vill :)

   Radera
 2. Åh, den blev ju riktigt vacker :)

  SvaraRadera