söndag 22 februari 2015

Bärbart dockhus . Monthly Makers bidrag


Oj vad svårt jag tyckte att månadens Monthly Makers var. Kan i och för sig ha att göra med att jag sitter med en uppsats samtidigt, men ändå. Till slut fick jag i alla fall tummen ur, hällde ut alla mina sparade småsaker på skrivbordet och försökte inspireras.

Det jag hittade var små träbitar som man får med när man köper en canvas. Tror de ska användas till upphängning på något vis. Utifrån det kom jag på idén att bygga möbler till ett dockhus. Men då behövde jag ju också ett dockhus. Så jag hämtade den gamla trälådan som jag fick mina akrylfärger i för ett par år sedan, och som sedan dess bland annat har fungerat som hylla. Ett bärbart dockhus fick det bli.

Återbruk, som är månadens tema, blev alltså:
 • Själva dockhuset
 • Små träbitarna som blev hyllor, fönsterluckor, bord och bänk
 • En liten kruka om jag fick min planta i klipptes sönder och kläddes i tyg och fick bli en fåtölj
 • Aliminiumhållaren till ett värmsljus fick bli bord
 • Överblivet tyg fick bli gardiner och klä stolen
 • Små blommer som jag hade i ett hårband för något år sedan fick pynta hyllorna
 • Träkulor från ett gammalt halsband fick bli honung och andra förpackningar till köket
 • Och slutligen överbliven vinylplast som jag hade i mitt gamla kök fick bli matta
Golvet vävde jag i pappersremsor och ugnen och hyllan i köket är gjort i krympplast. Taklampan gjorde jag utifrån en mall jag hittade här.

Vissa saker är jag såklart mer nöjd med än andra och jag kanske gör lite fler saker i huset samt pyntar utsidan innan något litet barn får dockhuset. Till slut blev det väldigt kul och väldigt kreativt.

6 kommentarer:

 1. Men se där! Här var det. Supergulligt ju! Skulle vara roligt att göra något liknande t.ex. till barnen på jobbet (nä, jag bara skojjar, skulle självklart skulle jag bara göra ett åt mig själv ;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inga barn och funderar nog på om det kanske är för mycket smådelar för de små barnen mina vänner har, så det får helt enkelt bli jag själv som bär runt på det ;)

   Radera
 2. Åh, vad fint! Spisen är min favorit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min med! Plus bänken, men mest spisen. Hade inte tidigare tänkt på att man kan sätta ihop små saker av krympplasten, så det får det nog fortsättas med :)

   Radera
 3. Alltså nä, shit vad sött!

  SvaraRadera
 4. Haha tack! Kul att göra massa minipyssel

  SvaraRadera