tisdag 24 februari 2015

Läderhalsband
Så fort jag publicerat mitt bidrag till Monthly Makers släppte pressen att hinna med något innan den 25e och därför gjorde jag ett annat bidrag istället. Det blev ett läderhalsband helt gjort av delar från gamla smycken och pryttlar.

Det här behöver du:
 • Sax eller vass kniv att klippa/skära skinnet med
 • Syl eller hålmojäng för att göra hål i skinnet
 • Kedja (till exempel från ett trasigt halsband)
 • Läder (eller skinn...vad man nu säger. Till exempel från en gammal skinnväska vars knäppe blivit använt här)
 • Små öglor (till exempel från gamla nyckelringar eller halsband)
 • Eventuellt ett lås (till exempel från ett gammalt halsband eller armband)
Såhär gör du:
 1. Klipp ut två olika stora cirklar i skinnet
 2. Gör hål med hjälp av en syl där du vill att de ska sitta ihop och där du vill att kedjan ska sitta fast. Tänk på att testa först så att det hänger på det sätt du vill ha det och blir rätt längd
 3. Sätt fast delarna i varandra och i kedjan. Jag valde att ha den ena cirkeln med den grova sidan ut och den andra med den släta sidan. Men det kan man ju göra som man vill. Hade också varit snyggt med olika färger på skinnet.
 4. Jag använde mig aldrig av knäppet eftersom halsbandet gick att trä på över huvudet utan att knäppa upp, men använder man det så sätt fast det med de små öglorna.
Klart!

9 kommentarer:

 1. Ooooh alla smyckestillbehören på nedersta bilden sätter igång idéer i mitt huvud. Väldigt fint med läder och metall ihop! Jag skulle vilja experimentera mer med smycken men jag är så dålig på det. Använder alltid samma varje dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder nästan inte heller smycken, men ibland kan det vara kul med ett lite mer "statement piece". Eller så gör man det och ger bort till någon helt enkelt :) Det är lite av det bästa

   Radera
 2. Jag vill också börja göra smycken, det ser så kul ut! Och fint ditt läderhalsband blev!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Alltså, just detta var förvånandsvärt enkelt. Men är annars också lite sugen på att börja göra mer silversmycken, men känns lite mer som om man behöver går kurs för det :)

   Radera
 3. Åh, det får mig att tänka på planeter! har själv en del läder och fakeläder att göra något med, evetuellt stansa. Inte tänkt på att en skulle kunna ha cirklar, fint ju :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Juste, är jättenyfiken på ditt bärbara dockhus! Måste se om du har bloggat om det redan? Helt ny här på din blogg så.

   Radera
  2. Ja, det finns så mycket man kan göra. Har tidigare gjort nyckleringar också vilket är bra att använda sina små läderbitar till (dock var det innan bloggtiden så tyvärr ingen länk)

   Radera
 4. Vad fint det blev! Man tror knappt att det är läder. Innovativt!

  SvaraRadera