På Instagram idag visade jag en film där jag förberedda äpple chips och mangoremmar. Mangoremmarna smakade supergott men fastnade lite i pappret (hade in dem för länge alternativt gjorde det för tunt) så slutresultatet får inte komma med på bloggen. Men så här gör man i alla fall:
Mangoremmar
- Mixa fryst eller färsk mango till en puré. Den ska inte vara helt renig, utan typ krämig utan klumpar
- Bred ut purén tunt på ett bakplåtspapper (jag tyckte det var lite knixigt med en slickepott så jag la ett annat bakplåtspapper över och kavlade)
- Sätt in i ugnen på 50-75 grader i cirka fem timmar. Den ska sluta vara kladdig
- Skär ut remsor och rulla ihop
- Förvara i en tät burk i kylen
- Skiva ett syrligt äpple i cirka 4mm tjocka skivor (jag använde pink lady)
- Sprid ut dem på en plåt och krydda med kanel och kardemumma. Jag gick lite överstyr när jag filmade samtigt, men försök ha ett tunt lager på båda sidor
- Låt stå i ugnen i cirka 5 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar