tisdag 10 februari 2015

Hemmagjort jordnötssmör




Hade några jordnötter över från julgodiset som bara ligger i skåpet. Kom då på den brillianta idén att göra eget jordnötssmör av dem. Egentligen tycker jag inte att det är så gott att ha jordnötssmör på en smörgas (eller smörgåsrån som så fint är illustrerat på bilden), men i mat älskar jag det. Typ att använda till dipsås när man gör viatnemisiska vårrullar.

Det du behöver för att göra jordnötssmör är
  • matberedare (eller en sån liten variant till stavmixern som jag har)
  • jordnötter
  • eventuellt lite olja (obs obs smaklös -t.ex raps eller solros och inte olivolja) och salt för att smaksätta
Såhär gör du
  1. Mixa
 Sen är det klart. Det tar ett litet tag då det först bara ser ut som finhackade jordnötter, men till slut bildar det som ett smör. Jag hade i liiite lite olja för att få den lite smidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar