lördag 9 maj 2015

Bokstavslampa 

De senaste två veckorna har jag suttit på tåg mellan Göteborg och Växjö fler gånger än jag kan räkna. Men nu är det förhoppningsvis paus ett litet tag och jag kom på att nästa gång jag är i Göteborg fyller ju min systerson år. Jag försökte därför ge mig på att göra en V-lampa till honom i present. Jag fuskade lite och köpte ett färdigt V från Panduro och ärligt talat så är resultatet rätt slafsigt. Med facit i hand skulle jag ha haft smala lampor istället för de små kulorna jag använde mig av, då hade det inte lika mycket trasig kartong synts på framsidan. Har någon en bättre idé på hur man kan få igenom lamporna utan att det ser ut såhär får ni gärna säga till. Jag försökte med både borr och att skära kryss.

Såhär gjorde jag i alla fall.

  • Jag skar bort ena sidan utav v:t så att det blev öppet. 
  • Insidan målade jag med vit akrylfärg
  • Sedan mätte jag ut vart jag ville ha mina hål (är egentligen fler lampor på den sladden jag hade men med fler hål hade den gåt sönder) och borrade hål. Jag lirkade lite med borren för att få hålet lite större. Man vill heller inte ha för stort för då åker lamporna ut med en gång igen.
  • Sedan tryckte jag igenom lamporna (det var här det gick lite galet)
  • Jag tejpade sedan fast lamporna på baksidan så de skulle sitta på plats. OBS att du har lampor som inte blir varma eftersom det är kartong och tejp= brandfarligt annars
Klart!

1 kommentar: