tisdag 5 maj 2015

Citat vecka 19


För ett tag sedan köpte jag foil i guld och silver och jag har längtat efter ett tillfälle att få testa. Det man gör är att man typ förgyller texter och bilder så att de blir i guld eller vad man nu gillar. Tyvärr var det supersvårt att få guldtexten bra på bild men ni får i alla fall en aning om hur det kan se ut. Man behöver foil, en lamineringsmaskin och en laserskrivare. Skriv ut en bild i svart med laserskrivaren. Lägg en bit foil över den del som du vill förgylla. Den guldiga sidan ska vara upp. Lägg ett vanligt vitt papper över och kör allt i lamineringsmaskinen. Låt svalna och dra sedan försiktigt bort foilen. Superenkelt!


Just det här blev ett kort som fick en plats längst fram i min filofax, men skaparmöjligheterna med den här tekniken känns ju som hur många som helst!


3 kommentarer:

  1. Superfint! Är det samma som bladguld? Är så sugen på att testa göra något med det!

    SvaraRadera
  2. Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte riktigt om det är samma som bladguld. Har fått för mig att bladguldet är mycket ömtåligare och knepigare att arbeta med. Detta är mer som en folie. Jag tror att resultatet blir ungefär samma men att de passar olika bra för olika ytor. Det är nog lämpligare att använda bladguld om man ska förgylla mer detaljerade saker som tex svarvade stolsben eller ramar medan folien är enklare att använda till pappersprodukter då den är lite stabilare. Men jag är som sagt inte säker, haha :)

    SvaraRadera
  3. Alltså din filofax är sensationell! Min är nog min tråkigaste ägodel (fastän den också är fint blodröd på utsidan) och innehåller bara en massa måsten. Jag MÅSTE nog spexa till den lite!

    SvaraRadera