tisdag 10 mars 2015

LerskalleMen åh vilket kul tema Monthly Makers har. Jag blev genast inspirerad och tog fram min lerklump jag fick på kursen i somras (på riktigt: har ni möjlighet - gå den. Det är det bästa jag gjort i mitt liv. Flera veckor i en underbar bildsal och bara skapa skapa skapa).

Det fick bli en skalle i vitlera. Vilket var svårare än jag trodde. Leran var fortfarande jättemjuk, trots att den stått sedan augusti (i och för sig välinpackad, plus att den är återvunnen och vi kan eventuellt ha tagit den innan vattnet dunstat tillräckligt). Och dessutom var mina verktyg för stora för småpillet så jag fick använda mig av en hårnål, vilket också var svårt. Men kul var det i alla fall! Och meditativt. Älskar småpill, speciellt när man kan släta ut och göra om om det blir fel. Lera är underbart! Men svårt.

Synd att jag inte har en ugn att bränna i.

6 kommentarer:

 1. Men faaaan vad kul! Att 1 du börjat med lera redan och 2 gör en skalle (alltså älskar skallar den är så fin!!!!) och 3 har lerkunskaper just från LV! Så liten underbar värld <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev så sjukt pepp på temat! Och älskar att du är utbildad LVpedagog! Bäst! Och tack :)

   Radera
 2. Meeen så kul att det finns såna sommarkurser! Kollade dock och fanns ingenting i Uppsala eller ens Stockholm :( finns ju såklart typ ABF, studiefrämjandet, medborgarskolan osv, men de kostar ju alla pengar. Tänk att få CSN för estetisk verksamhet, hade varit drömmen. Okej det går ju såklart om man läser typ bildlärare eller på folkhögskola, men jag hade velat ha bara en liten sommarkurs. Men men, jag får väl fortsätta söka sommarjobb :)
  Och skallen är fantastiskt fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Verkligen helt fantastiskt. Typ den bästa sommaren. Dumt att det inte finns nära dig.

   Tack :)

   Radera
 3. Wow vad coolt! Jag älskar också om att skapa och greja, ska kolla upp kursen. Tack för tipset!

  SvaraRadera